Blomsterpill med Hanna Wendelbo

Hanna Wendelbo är formgivare med tydlig förkärlek till blommor. Hennes romantiska tapet- och tygmönster är berömda. Under Outside living bjuder hon in till workshop där besökare får möjlighet att själva kreera med hjälp av blommor och växter.

– Jag älskar blommor – att så, ta sticklingar, plocka buketter eller syna växternas skönhet på detaljnivå. Det spelar ingen roll om jag är trädgårdsmästare i min egen trädgård, professionell formgivare eller bara vill vara som tjuren Ferdinand – och bara dofta och njuta av blomprakten för mig själv en stund, säger Hanna.

Workshopen som Hanna håller kallas blomsterpill och är något som alla kan roas av – oavsett ålder. Det behövs inga förkunskaper och inte heller någon föranmälan. Hanna finns på plats och inspirerar kring hennes arbete med växter

Blomsterpill liknar blomstermandala som är en meditationsteknik. Man tar en blomma och plockar försiktigt isär den i alla sina beståndsdelar och njuter av dess skönhet ”in i minsta detalj” bokstavligt talat. Sedan arrangerar man växtdelarna i mönster som sedan kan fotograferas med mobilen och bearbetas vidare i en app.

– När skapelsen är klar går växtdelarna till komposten och blir maskmat, säger Hanna och påminner om vikten av återvinning.

Webb: hannawendelbo.com
Instagram: @hannawendelbo

Text: Maria Arnholdt-Olsson

Du kan delta i Hannas workshop under alla mässdagar. Ingen föranmälan krävs.
Håll utkik i våra kanaler för mer information!

Scroll to Top