Ekologisk Kombucha

Har du hoppat på trenden kring surdegsbakning? Då kanske inte tröskeln är så hög att tillreda din egen kombucha. Man kan närmast likna startvätskan och dess procedur vid surdegsbakning. Du brygger kombucha och sparar hela tiden en startkultur som man brygger vidare ifrån – en kultur som lever vidare helt enkelt! 

Kombucha är ett fermenterat te. När den är färdig smakar den lite som cider och om du vill kan du smaksätta den med bär och frukter för att få en naturligt kolsyrad, syrlig och frisk dryck. Kombuchan har funnits i över 2000 år och sägs ha sitt ursprung i Kina. Historiskt har den använts för sina hälsofördelar.

Förutom att den smakar gott, och att det är kreativt och roligt att producera själv, är den också hälsosam. Full med vitaminer och antioxidanter. Den består av ett flertal olika organiska syror som bland annat hjälper till att rena kroppen. Det finns få studier på området vilket gör det svårt att bevisa kombuchans fördelar, men många vittnar om bättre hår och naglar och höjt immunförsvar samt oroliga magar som kommit i bättre form. Men, för de som längtar efter en festlig vuxensmakande dryck utan alkohol så går Kombuchan hem – oavsett vad forskningen säger.

Den startvätska som Ekombucha säljer är KRAV-märkt. I startkitet ingår socker och te till den första bryggningen. Det enda du behöver tillsätta är vatten! Hur smidigt låter inte det?

På Ekombuchas hemsida kan du läsa mer om kombuchan och klicka hem ditt eget startkit! 

Webb: ekombucha.se
Instagram: Ekombucha

Ekombucha deltar på Outside Living 5-8 mars 2020 på Malmömässan.

Scroll to Top