Heta smaker på Outside Living

Det finns över 8000 chilisorter i världen. Chilipeppar ett samlingsnamn för arterna inom släkten spanskpeppar, men är egentligen en egen grupp av frukter inom släktet. Nybörjaren har antagligen hört talas om de mer välkända kryddorna paprika, habanero och tabasco, de är alla starksmakande kryddor inom chili-släktet och kan användas i matlagning i delar, färska, torkade eller rökta.

Svenska Chilepeppar Föreningen är däremot inga nybörjare på ämnet starka kryddor! Den ideella föreningen arbetar för att öka kunskapen om och användningen av chilepeppar. De sprider också information på olika sätt kring Capsicumsläktet (Spanskpeppar).

Medlemmarna har chili-intresset gemensamt. Spannet av ”hobbyodlare” sträcker sig dock från dem som odlar hemma i en kruka på terrassen eller i ett ljust fönster, till dem som har uppvärmt växthus och tillskottsbelysning. De byter erfarenheter om olika chilisorter med varandra – men även recept. Föreningen har som tredje käpphäst att ”arbeta mot tam och mesig mat”. Bland medlemmarna är heta och kryddiga rätter populära och på deras hemsida delar de läckra recept och tips på chili-produkter med varandra. Så här innan jul kan man läsa om en grovkornig senap med ancho chilepeppar samt ”Arilds Vingårds Glögg Chili” med klassiska glöggkryddor, socker och chili. Vågar du smaka?

Svenska Chilepeppar Föreningen är utställare på Outside Living. Dessutom kan du lyssna till föreningens kunnige chili-kännare Hugo Nömm, som kommer att tala på fredag och söndag på mässan.

Scroll to Top