Grilla på vintern

Grillning är inte lika poppis en decemberdag som det är en sommardag i juli, men fler och fler upptäcker vintergrillningens fördelar. På sommaren äter många sin middag utomhus och kanske är det därför som vintergrillning kommit lite i skymundan, trots allt är det inte lika lockande att sitta på en ullpläd i minus femton, som att avnjuta en grilltallrik på en uteplats i solsken. Men smaken förändras ju faktiskt inte trots att utomhustemperaturen sjunker.

Det finns dock några tips att tänka på om man vill bli en vintergrillare av rang! Det är Grillbloggen som samlat dem:

  • Vid kallar temperatur tar det något längre tid för grillen att bli varm och komma upp i önskad värme. Tänd grillen något tidigare än du brukar, särskilt om det blåser, regnar eller snöar.
  • Är det väldigt kallt kan det krävas fler briketter för att hålla uppe värmen.
  • Håll locket stängt! Öppna inte locket i onödan eftersom värmen försvinner. Grilla smart och öppna bara locket om du verkligen behöver. Inga onödiga check-ups på köttet, med andra ord.
  • Om du har möjlighet att ställa grillen på en vindstilla plats är det att föredra. Vind suger värme ur din grill och är egentligen en värre värmetjuv än kyla. Försök skärma av din grill så gott det går om det blåser mycket.
man barbequing in snow

Oavsett om du vill grilla tofu på spett, grillad majs med limesmör eller en klassisk hamburgare så är det kallare vädret inget hinder. Tvärtom, ta med dig ett värmande glas White mountain med honung, citron och mynta, och värm dig med medan du brassar igång med grillandet.  

Lycka till!

Scroll to Top